Duurzaamheid Voorbeelden

Duurzaamheid voorbeelden 

Waar kunt u aan denken bij duurzaamheid voorbeelden? Electrische auto, groene stroom, thuiswerken, afval scheiden zijn bekende duurzaamheid voorbeelden. Maar er is nog zoveel meer om de CO₂ uitstoot te verlagen van een onderneming of organisatie, dan wel duurzaam te ondernemen. Hierbij enkele tips:

  • Uitbesteding van processen/activiteiten (deze tellen niet mee in de eigen CO₂ voetafdruk);
  • Alternatieve grondstoffen gebruiken met een kleinere voetafdruk dan de huidige zonder aan kwaliteit in te boeten;
  • Geef invulling aan een thema van de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN en maak kenbaar dat u daar aan werkt;
  • Creëer bewustwording bij uw medewerkers om minder energie en/of water te gebruiken en vraag ze om ideeën om bedrijfsprocessen hierop te verbeteren. Zo start u een vliegwiel aan duurzaamheid voorbeelden met hoogst waarschijnlijk kostenbesparingen;
  • Het sturen van uw klanten. Voorbeeld: als restaurant kunt u elk jaar een paar procent meer groente in uw gerechten verwerken ter vervanging van de hoeveelheid vlees. Overigens telt vlees niet mee in uw CO₂ uitstoot, maar levert wel een besparing op in de keten;
  • Houdt u businessmodel eens tegen het licht. Waar toe en voor wie is uw onderneming “op aard” en waarmee verdient uw onderneming geld? Heeft dat nog toekomst? Wat kan ik of moet ik aanpassen om bestaansrecht te hebben op een duurzame manier?

Hopelijk hebben wij u met deze duurzaamheid voorbeelden een beetje op weg geholpen. Regelmatig zetten wij op deze pagina nieuwe en mogelijk verrassende duurzaamheid voorbeelden ter inspiratie.